top of page
PITCH DECKS, WEBSITES, SEO, GRAPHIC DESIGN, VISUAL COMMUNICATIONS,

MENU

SUPPORT

The total amount of working hours in this package is calculated by adding the estimated hours for each part of the service:
  • Initial Consultation and Research: 17 hours

  • Brand Strategy Development: 26 hours

  • Brand Identity Design: 34 hours

  • Brand Voice and Messaging: 14 hours

  • Brand Launch Plan: 20 hours

Total hours = 17 + 26 + 34 + 14 + 20 = 111 hours

The total amount of working hours in this package is 111 hours.

  • To estimate a conservative timeline for completing this project, assuming you're working on two projects simultaneously, we need to account for the time you can realistically dedicate to each project within a typical workweek.


  • Let's assume the following:

  • You work a standard 40-hour week.

  • You split your time evenly between the two projects.

  • This means you can allocate 20 hours per week to each project.

  • With a total of 111 hours needed to complete one project, the timeline can be calculated as follows:

  • Total weeks=Total hoursHours per week=11120≈5.55Total weeks=Hours per weekTotal hours​=20111​≈5.55

  • Given this calculation, a conservative estimate would be around 6 weeks to complete one project, accounting for potential minor delays or additional coordination time needed when managing multiple projects.

  • Thus, if you are working on two projects simultaneously and can consistently dedicate 20 hours per week to each, you should be able to complete this brand development project in approximately 6 weeks.

Estimating Work Hours Per 

  • Total Cost Calculation:
  • Total cost before the 10% increase: $7,215
  • Adding 10%: $7,215 * 1.10 = $7,936.50
  • Payment Plan:
  • Split into two payments: $7,936.50 / 2 = $3,968.25 per payment

     
  • Summary for $65 per Hour Package:
  • Total Cost with 10% Increase: $7,936.50
  • Payment Plan: Two payments of $3,968.25 each

Payment Plan $65

Let's Talk 🙃

  • Total Cost Calculation:

  • Total cost before the 10% increase: $10,545

  • Adding 10%: $10,545 * 1.10 = $11,599.50

  • Payment Plan:

  • Split into two payments: $11,599.50 / 2 = $5,799.75 per payment
     

  • Summary:

  • $95 per Hour Package:

  • Total Cost with 10% Increase: $11,599.50

  • Payment Plan: Two payments of $5,799.75 each

Payment Plan $95

Total Cost Calculation:
Hourly Rate: $125
Total Hours: 111
Total cost before the 10% increase: 111 hours * $125/hour = $13,875
Adding 10%: $13,875 * 1.10 = $15,262.50
Payment Plan:
Split into two payments: $15,262.50 / 2 = $7,631.25 per payment
SUMMARY
$125 per Hour Package:
Total Cost with 10% Increase: $15,262.50
Payment Plan: Two payments of $7,631.25 each


 

Payment Plan $125

bottom of page